ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΜΕ

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ FEEL. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ!

Ο Χάρης Tσίρμπας και ο Γιώργος Ελευθερίου είναι τα φρέσκα ελληνικά μυαλά πίσω από το βραχιόλι Feel, το οποίο έχουν ήδη παρουσιάσει στην αμερικανική αγορά και έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Η ιδέα γεννήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, στη μέση μιας κουβέντας για τις δυνατότητες των φορέσιμων ηλεκτρονικών συσκευών (wearables) και την απήχηση που έχουν στην αμερικανική αγορά.

Οι wearable συσκευές είναι πολύ διαδεδομένες για την παρακολούθηση της φυσικής δραστηριότητας, όμως μια ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι η παρακολούθηση της συναισθηματικής τους κατάστασης. Για αυτούς τους ανθρώπους το Feel έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους καθώς μπορεί να τους κάνει να διακρίνουν συναισθηματικά μοτίβα και τους παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές για να βελτιώσουν τις συναισθηματικές τους συνήθειες.

Χάρης Tσίρμπας

«Η δουλειά μου στο Feel είναι μια συνεχής πρόκληση»

Η πρωτοποριακή τεχνολογία του Feel το κάνει πραγματικά μοναδικό. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες στο βραχιόλι καταγράφουν μια σειρά μετρήσεων από τον καρπό του χρήστη, όπως τον καρδιακό παλμό, τη θερμοκρασία και την εφίδρωση του δέρματος. Ταυτόχρονα, οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης αναγνωρίζουν τη συναισθηματική του κατάσταση ενώ μια εφαρμογή στο κινητό λειτουργεί σαν ένα συναισθηματικό ημερολόγιο για το χρήστη, που του δείχνει πώς ένιωσε μέσα στην ημέρα.

Ήδη το Feel έχει ξεκινήσει να προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον τόσο του Τύπου όσο και των καταναλωτών, λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις. Μια από αυτές, είναι η αναγνώρισή της ως μια από τις καλύτερες startup εταιρίες στο Launch (μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις για Wearables και Internet of Things στο Σαν Φρανσίσκο).

Ποιος είναι όμως ο λόγος που κάνει την καινοτομία αυτή και τους εμπνευστές της τόσο σημαντικούς; Ο Γιώργος κι ο Χάρης οραματίζονται «έναν πιο χαρούμενο κόσμο, με λιγότερο άγχος, θυμό και θλίψη. Ένα κόσμο όπου το κινητό τηλέφωνο θα σας προτρέπει να πάτε για τρέξιμο όταν αγχώνεστε ή να καλείτε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο όταν νιώθετε θλιμμένοι. Όπου εφαρμογές όπως το Υoutube, ή το Spotify θα σας προτείνουν βίντεο και μουσική ανάλογα με τη διάθεσή σας. Όπου θα μπορούμε να διαγνώσουμε ψυχικές ασθένειες, όπως η κατάθλιψη, αρκετά νωρίς ώστε να τις καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά».

«Δεν έχει μείνει τίποτα πια που να μην μπορεί να μετρηθεί, παρά μόνο τα συναισθήματά μας. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και κάπως έτσι, η ιδέα του Feel είχε μόλις γεννηθεί»

Ο Χάρης είναι ο CTO της εταιρίας, υπεύθυνος για την ανάπτυξη της τεχνολογίας του Feel και από μικρό παιδί έψαχνε τρόπους για να κάνει τα πράγματα γύρω του καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα. Όλα τα τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια του, έγιναν αντικείμενα πειραματισμού και εξερεύνησης. Μεγαλώνοντας, συνέχισε να πειραματίζεται, καθώς έγινε υποψήφιος διδάκτορας και ερευνητής στο Ε.Μ.Π. στον τομέα της Βιοιατρικής Τεχνολογίας. Δηλώνει παθιασμένος με τις νέες τεχνολογίες και θέλει να ερευνά και να υλοποιεί τεχνολογίες που θα αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

«Οραματιζόμαστε έναν πιο χαρούμενο κόσμο, με λιγότερο άγχος, θυμό και θλίψη»

Ένας άνθρωπος που έχει μάθει να μην επαναπαύεται, ενώ παράλληλα απολαμβάνει να φέρνει εμπειρίες από πληθώρα προγραμμάτων σε ερευνητικά ιδρύματα και εταιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχοντας στο ενεργητικό του βραβείο ‘Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας’ στο TedMed Athens, συμμετοχή στη συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία και δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, δεν είναι άνθρωπος που τα παρατάει εύκολα, ενώ εργάζεται πολύ σκληρά για να φέρει τους στόχους του εις πέρας.

Σε εκείνη όμως την τυχαία συζήτηση, που στάθηκε η αφορμή για να γεννηθεί η ιδέα του «Feel», δεν ήταν μόνο ο Χάρης. Ήταν, μαζί  με τον Γιώργο, όταν – μεταξύ σοβαρού και αστείου- άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι «δεν έχει μείνει τίποτα πια που να μην μπορεί να μετρηθεί, παρά μόνο τα συναισθήματά μας. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και κάπως έτσι, η ιδέα του Feel είχε μόλις γεννηθεί».

«Το όραμά μας για το μέλλον είναι μέσω του Feel να μπορούμε να διαγνώσουμε ψυχικές ασθένειες, όπως η κατάθλιψη, αρκετά νωρίς ώστε να τις καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά»

ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

O Γιώργος Ελευθερίου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και υπεύθυνος για την επιχειρηματική στρατηγική της εταιρίας. Όντας διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Ε.Μ.Π. κι έχοντας πτυχίο Master σε Management Science από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, έχει όλα τα εφόδια στα χέρια του. Τον οδηγεί η επιθυμία του να έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους γύρω του και δεν αποδέχεται αυτά που οι άλλοι πιστεύουν ότι δεν γίνονται. Αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αμερική για να ακολουθήσει τα επαγγελματικά του όνειρα αφήνοντας τη ζωή του στην Ελλάδα.

Έτσι, τους τελευταίους μήνες, με έδρα την Καλιφόρνια, οι δυο τους αφιέρωσαν χιλιάδες ώρες σε μελέτη, έρευνα, μετρήσεις και δοκιμές, ώστε να είναι πλέον σε θέση να παρουσιάσουν το Feel, το οποίο θα βγει στην κυκλοφορία το Δεκέμβριο του 2016.

Γιατί όμως ο Χάρης και ο Γιώργος, καθώς και το Feel, είναι Famous For A Reason;

Η δημιουργία ενός τόσο πρωτοποριακού προϊόντος, από δύο νέα παιδιά, που ξεκίνησαν από το μηδέν και ήδη κάνουν τη διαφορά στη δύσκολη αμερικανική αγορά, είναι κάποιοι πολύ σημαντικοί λόγοι για να είναι Famous.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ CHARLES MILLER
ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ EMILE BERLINER
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.