MΕ ΤΟ PARKOUR ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ PARKOUR, ΕΜΑΘΕ ΠΩΣ Ο ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ «ΑΛΜΑΤΑ» ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΟΥ.

Ο Άγγελος Πουλής δεν είχε φανταστεί πώς θα άλλαζε η ζωή του μέσω της «τέχνης της φυγής», όπως είναι γνωστό το Parkour. Ο όρος προκύπτει από το Parcours du Combattant, ένα είδος στρατιωτικού αγωνίσματος δρόμου μετ’ εμποδίων, με τους αθλητές να εκπαιδεύονται στον εντοπισμό εναλλακτικών τρόπων κίνησης και πορείας.

Ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το σπορ στην Ελλάδα. Εκείνος που δημιούργησε την πρώτη ελληνική ομάδα (NSA Parkour Team). «Αυτό το άθλημα σε βοηθά να γνωρίσεις τον εαυτό σου, τις ικανότητες σου, να γίνεσαι αληθινός. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι σε εκπαιδεύει να αντιμετωπίζεις και να ξεπερνάς τα όποια εμπόδια. Για να πηδήξεις πάνω από 10 σκαλιά, ξεκινάς να περάσεις το πρώτο και με προπόνηση ανεβαίνεις, σταδιακά και με ασφάλεια. Όλη αυτή η μεθοδολογία μου άλλαξε τη ζωή και τη φιλοσοφία».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

«Ό,τι κι αν συμβεί, αυτό που μετράει είναι το ταξίδι προς το στόχο, οι εμπειρίες που μαζεύεις»

Οι αθλητές του Parkour καλλιεργούν την ικανότητα να βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν. Αυτό ήταν κάτι που διαπίστωσε από την αρχή ο Άγγελος . «Στα 22, όταν απολύθηκα από τον στρατό και έψαχνα να βρω τι θα κάνω με τη ζωή μου, έτυχε να δω την ταινία «Banlieue 13», με αντικείμενο το Parkour. Ο ιδρυτής του σπορ, ο Γάλλος David Belle επιδιδόταν σε αλληλουχία αλμάτων, χωρίς τη χρήση καλωδίων, χωρίς φόβο, αλλά με ιδιαίτερα συγκεκριμένη, εντυπωσιακή μέθοδο. Στους τίτλους τέλους είχα αποφασίσει πως αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου».

Πριν 10 χρόνια ωστόσο, ουδείς ασχολείτο με το Parkour στην Ελλάδα. Δεν πτοήθηκε. Αποφάσισε να κάνει την αρχή. «Ξεκίνησα να βλέπω videos στο YouTube, με τις βασικές κινήσεις και να πείσω παιδιά να με ακολουθήσουν».

Πολλοί φίλοι του δοκίμασαν, ο Τάσος Γκικούδης ωστόσο ήταν εκείνος που έμεινε δίπλα του και μαζί δημιούργησαν την πρώτη ελληνική ομάδα – τους NSA – το 2007. Αμφότεροι μαγεύονταν όλο και περισσότερο, σε κάθε video που παρακολουθούσαν. «Κατάλαβα πως το Parkour σε μαθαίνει να αποφεύγεις ένα πρόβλημα. Επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι, σου δίνει αυτοπεποίθηση. Μπορεί να γίνει επικίνδυνο, αν δεν υπάρχει υπομονή, μεθοδικότητα και πειθαρχία».

«Δεν είμαι ο superman. Όλοι έχουμε φόβους. Το θέμα είναι να μην τους αφήνουμε να μας κερδίζουν, να προχωράμε με αυτογνωσία και σχέδιο»

Μαζί με τον Τάσο άρχισαν να δημιουργούν τα δικά τους videos, με στόχο να τα προβάλουν στο YouTube και να μεγαλώσουν την παρέα. Στην κινηματογράφηση διαπίστωσε πως απολάμβανε την όλη διαδικασία του film editing.

Τo 2014 συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, με το «Dragoborn – Τhe Εternal Warrior» όπου είχε αναλάβει από τη μουσική έως το μοντάζ. Ήταν μια από τις 250 υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από 45 χώρες και κέρδισε ένα από τα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης.

«Στην αρχή, με φόβιζε η αποτυχία. Τώρα την επιδιώκω κάποιες φορές, γιατί ξέρω ότι αυτό είναι το βήμα προς την επιτυχία»

Αυτό που για κάποιους ήταν ένα σπορ, για τον Άγγελο έγινε κάτι παραπάνω: ο λόγος που έμαθε και να αγαπά την αποτυχία, να αγκαλιάζει τους φόβους του. «Είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω τον εαυτό μου, τις ικανότητες μου, να γίνω αληθινός, όπως αντιμετωπίζω και ξεπερνώ το όποιο εμπόδιο. Στόχος πάντα είναι η αυτοβελτίωση».

Μετά το βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου ήταν που αποφάσισε να συνδυάσει δύο τέχνες: του Parkour και της ηθοποιίας. Με πίστη στον εαυτό του, τη μεθοδικότητα και την πειθαρχία που είχε αποκτήσει μέσω του Parkour, έβαλε ως στόχο να ασχοληθεί με την υποκριτική, στο Hollywood. «Με το Parkour δεν συμβιβάζεσαι με τα λίγα. Ή θα τα δώσεις όλα ή τίποτα και τελικά αυτό γίνεται και ζωή».

«Ο φόβος είναι κάτι που σε αποτρέπει από το να κυνηγήσεις τα όνειρα σου. Ουσιαστικά δεν υπάρχει. Είναι δημιούργημα της φαντασίας σου»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Στις αρχές του 2014 «έγραψα στο google «how to become an actor in Hollywood», για να δω τι ακριβώς χρειάζομαι. Έβαλα deadline και είπα ότι μέσα στο 2015 θέλω να ζω και να δουλεύω στο Los Angeles». Οι μηχανές αναζήτησης έγιναν το σχολείο του. Δεν ήξερε πού θα καταλήξει, αλλά είχε πίστη και ζούσε βάσει του moto που είχε πάντα στο μυαλό του από το Parkour: trust the process.

Όταν έκλεισε αεροπορικά εισιτήρια για το Los Angeles, «το πλάνο ήταν να εμπιστευτώ το ένστικτο μου, όπως έκανα πάντα με το Parkour. Είχα 20 ημέρες να διεκδικήσω το όνειρό μου. Αρνήθηκα να σκεφτώ πως ένας χρόνος σκληρής δουλειάς θα πάει χαμένος». Τελικά, όλα πήγαν καλά, αφού υπέγραψε συνεργασία με δυο καλλιτεχνικά πρακτορεία. Για να συνηθίσει στη νέα ζωή που είχε επιλέξει, ακολούθησε τη βασική αρχή του Parkour «που είναι να πας από ένα σημείο A σε ένα σημείο B, και ό,τι και αν συμβεί να φτάσεις εκεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Μέχρι στιγμής, έχει πάρει μέρος σε ένα επεισόδιο της σειράς «Teen Wolf» και, όπως παραδέχεται, ανυπομονεί για τη συνέχεια.

Γιατί όμως ο Άγγελος Πουλής είναι Famous For A Reason;

«Είχα την ευλογία να συνειδητοποιήσω πως η ευτυχία είναι να ‘χεις τον τρόπο και το κουράγιο να επιλέγεις και να ακολουθείς τον δικό σου δρόμο. Να έχεις αγάπη, πάθος και διασκέδαση στη ζωή σου. Να ζεις με τη φιλοσοφία πως το να «φτάσεις εκεί» δεν είναι το πιο βασικό. Είναι απλά ένα μέρος της όλης διαδικασίας».

 

* Ο πρωταγωνιστής της παραπάνω ιστορίας έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο και τα κατορθώματά του δεν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για οποιονδήποτε δεν έχει ανάλογη εμπειρία. 

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ CHARLES MILLER
ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ EMILE BERLINER
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.