Ο EΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ IQ ΑΠΟ ΤΟΝ ALBERT EINSTEIN

ΜΕ ΤΗΝ 27Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ, ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ WORLD INTELLIGENT GROUP, ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ο Ευάγγελος Κατσιούλης έγινε γνωστός στο παγκόσμιο φόρουμ επιστημών (και όχι μόνο) ως ο Έλληνας που βρίσκεται μόλις πέντε θέσεις κάτω από το όνομα του διάσημου θεωρητικού φυσικού Stephen Hawking. Τη «στέψη» του αυτήν, την κατάφερε κατά τύχη. Για τον ίδιο, η συγκεκριμένη ανάδειξη δεν ήταν παρά μία αφορμή για να τον μάθει περισσότερος κόσμος και να τον προσεγγίσει στη δουλειά του, την Ψυχοθεραπεία.

Ενώ ο Ευάγγελος Κατσιούλης θα μπορούσε να βρίσκεται μεταξύ των ευφυέστερων ανθρώπων του πλανήτη, συζητώντας τα πιο σημαντικά και δυσνόητα στους περισσότερους από εμάς πράγματα, ο ίδιος ή μάλλον το πάθος αυτού να διεισδύει στο μυαλό του κάθε ανθρώπου, τον κάνει πιο «προσβάσιμο» και προσιτό από κάθε έναν της λίστας με τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ

«Θέλω να κερδίσω το μυαλό του άλλου, να το κατακτήσω, να κάνω αυτήν την επίσκεψη και να κερδίσω τις εντυπώσεις. Αυτό το κάνω για να κερδίσω τη χαρά ότι αυτή η επικοινωνία ήταν αποτελεσματική»

Τo γεγονός λοιπόν ότι δεν επέτρεψε στη βράβευσή του να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επικοινωνία του με τον κόσμο είναι η πιο ουσιαστική του επιτυχία.

Στιγμές από το παρελθόν του, τον οδηγούν με «μαθηματική ακρίβεια» στο λαμπρό παρόν του. Όπως η σημαδιακή χρονιά του 1990, όπου ο μαθητής τότε Ευάγγελος έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το ιδιαίτερων ικανοτήτων μυαλό του. Λαμβάνει συμμετοχή στο διαγωνισμό μίας μαθηματικής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και κατακτά την πρώτη θέση. Τη νίκη του δεν την εκλαμβάνει ως κάτι περισσότερο από ένα λόγο για να δει τα μαθηματικά με καλύτερο μάτι και να ασχοληθεί μαζί τους λίγο περισσότερο. Τρεις χρονιές αργότερα θα αριστεύσει στις πανελλαδικές εξετάσεις με υψηλότατους βαθμούς στη φυσική αλλά και στα υπόλοιπα μαθήματα και θα κερδίσει μία θέση στην πρώτη του επιλογή, την Ιατρική.

 Μέχρι το 2006, ο ίδιος το μόνο που αναγνώριζε στον εαυτό του ήταν η καλή συγκέντρωση, η κρίση και η αξιοποίηση γνώσης. Στην τελευταία, είχε ανέκαθεν αδυναμία. Αυτός ήταν και ο λόγος που ίδρυσε το World Intelligent Network (WIN), τον Παγκόσμιο Οργανισμό για άτομα με υψηλές νοητικές ικανότητες που μετρά 8000 μέλη και 52 κοινότητες από όλον τον κόσμο. «Σκοπιμότητα του WIN είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των μελών του. Να γίνουν πράξη, αποτέλεσμα, πρότζεκτ, απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα, και βασικά, για να περάσουμε καλά».

Όλα άλλαξαν μετά από ένα απλό σερφάρισμα στο ίντερνετ στο νησί που εξέτιε το αγροτικό του. «Ήταν ένας δύσκολος χειμώνας στην Κέρκυρα καθώς δεν υπήρχε πολύς κόσμος και χώρος για κοινωνικοποίηση. Έτσι άρχισα να ανακαλύπτω σελίδες στο διαδίκτυο. Τυχαία έπεσα πάνω σε ένα τεστ νοημοσύνης. Μπήκα, το έκανα, το βρήκα ενδιαφέρον και κάπως έτσι άρχισα να ψάχνω και άλλες τέτοιες παρόμοιες δοκιμασίες. Το ένα έφερε το άλλο». Ουσιαστικά, το πάθος του για επικοινωνία και η έλλειψη αυτής εκείνη την περίοδο, ήταν η αφορμή που τον ώθησε στη λύση αυτής της «σπαζοκεφαλιάς» και ένας από τους λόγους που του άλλαξαν τη μετέπειτα ζωή του.

«Δουλεύω σαν ψυχοθεραπευτής, γράφω, επιδιώκω τη διάδραση με τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο με τους ασθενείς όσο και σε προσωπικό επίπεδο»

 

Ο Ευάγγελος Κατσιούλης είναι ένας αδιαπραγμάτευτα παθιασμένος με την επικοινωνία άνθρωπος που πιστεύει στη δύναμη της ευκαιρίας για κοινωνικοποίηση. Πάνω σε αυτή τη λογική έχει δομήσει όλο του το είναι. Όταν δεν βρίσκεται σε κάποια συνεδρία, ασχολείται με τη συγγραφή και την επικοινωνία με ασθενείς, φίλους ή ανθρώπους που θέλουν να τον πλησιάσουν.

Η επιμονή του να είναι εκεί για τους ανθρώπους που θα τον πλησιάσουν μέσω της Ψυχοθεραπείας, τον κάνει να διαφέρει από τον κανόνα που θέλει τους αναγνωρισμένα έξυπνους ανθρώπους να κλείνονται σε ένα εργαστήριο και να δουλεύουν (κυρίως) για την υστεροφημία τους.

«Από τη στιγμή που το συνειδητό πάρει μπρος τότε μπορείς να αξιοποιήσεις όλες σου τις ικανότητες. Όταν δεν κοιμάσαι -είτε με κλειστά μάτια είτε με ανοιχτά-μπορείς να ενεργοποιήσεις οτιδήποτε υπάρχει στο μυαλό σου. Αποφάσεις, ικανότητες, τα πάντα»

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΙΟΥΛΗΣ

 

Γιατί όμως ο Ευάγγελος Κατσιούλης είναι Famous For A Reason;

Στα επίσημα αποτελέσματα του παγκόσμιου διαγωνισμού «Cerebras Society» είναι ο πιο έξυπνος Έλληνας παγκοσμίως. Στην ιστορία θα μείνει ως ο Έλληνας με IQ υψηλότερο από αυτό του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Barack Obama αλλά και της μαθηματικής διάνοιας Albert Einstein. Στην πράξη όμως είναι ο άνθρωπος που πιστεύει ότι «η ουσία της διασημότητας είναι να είναι κάποιος διάσημος γιατί τα έχει βρει με τον εαυτό του και τη ζωή του και να περνάει πραγματικά καλά ώστε να είναι υπόδειγμα και για άλλους ανθρώπους και άλλες επιλογές τρόπων ζωής. Αν κάτι χρωστάμε σε εμάς, είναι να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη».

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ CHARLES MILLER
ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ EMILE BERLINER
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.